Гарні результати зрошувального сезону 2024!!

????Південь України вважається зоною ризикованого землеробства. Недостатня кількість та нерівномірний розподіл опадів при частих засухах не забезпечують нормального розвитку сільськогосподарських культур, викликають різке коливання врожайності по роках, створюють нестабільність сільськогосподарського виробництва.
????Однією з умов вирішення цієї проблеми є запровадження зрошення. Як показує практика, сільгоспвиробники різних форм власності, запровадивши на своїх полях зрошення, переконалися, що вирощування сільськогосподарської продукції на зрошенні є досить вигідною справою.
???? Колектив Білгород-Дністровського МУВГ підводить підсумки інтенсивної роботи зрошувального періоду 2024.
???? Для проведення поливів сільгоспкультур у 2024 році було укладено 66 договорів з подачі води на зрошення площею 19970 га, що на 30% більше в порівнянні з минулим роком .????
????В цьому році головна насосна станція Білгород-Дністровської ЗС розпочала свою роботу з 20.03.2024 р. для подачі поливної води по водоподаючому тракту для тепличного господарства «Лавр».
????Опадів в 2024 році було в 2 рази більше ніж у минулому, незважаючи на це, об’єм поданої зрошувальної води на поля більше на 200,0 тис.куб.м цього річ.
????Найбільше зрошувальної води з Білгород-Дністровської системи було забрано СФГ «Колос». Більше ніж 3,0 млн.куб.м для зрошення зернових культур.
Взагалі за поливний період 2024 Білгород-Дністровською зрошувальною системою було переперекачено 8,5 млн.куб.м дністровської води!????????????????????????????