З Днем Державного прапора України!

???????? Шановні колеги і друзі! Колектив Білгород-Дністровського міжрайонного управління водного господарства вітає вас з Днем Державного прапора України!
????Бажаємо, щоб блакитний колір неба завжди був ясним і мирним, а жовті поля радували нас щедрим урожає! Нехай прапор України завжди майорить з гордістю і приносить мир, надію та добробут нашій рідній землі!
????День Державного прапора України відзначають щорічно 23 серпня, і цього року ми святкуємо його вже 20-й раз. Офіційний статус свято отримало завдяки Указу Президента Леоніда Кучми № 987/2004 від 23 серпня 2004 року.
???? Історія державного прапора України налічує багато століть і є частиною української культури з давніх часів. Синьо-жовті кольори, які мають глибоке коріння, символізують важливі елементи української традиції та релігії.
Ще з часів Київської Русі та козацької доби ці кольори використовувалися на гербах і прапорах українських земель. А офіційно синьо-жовтий прапор був визнаний Центральною Радою 22 березня 1918 року.
???????? Після проголошення незалежності України у 1991 році цей прапор став державним символом, що поєднує багатовікову історію і прагнення народу до свободи.
????????Кольори прапора України мають багатий символічний зміст. Блакитний колір традиційно асоціюється з ясним небом, тоді як жовтий символізує пшеничні поля, що відображає багатство української землі.
????В релігійному контексті блакитний колір розглядається як знак божої сили, а жовтий – як символ віри. У сакральному розумінні блакитний представляє воду, що активізує енергію, а жовтий колір пов’язується з сонцем і вогнем, символізуючи життєву силу та тепло!