???? Станом на 22.07.2024 р. Білгород-Дністровським МУВГ подано на поля зрошувальної дністровської води 5,750 млн.куб м, полито – 5677 га фізичної площі та 13500 гектарополивів. На даний час зрошуються овочі, баштанні культури, кукурудза, гречка.????????????????
????Найбільше використовують поливну воду з наших систем такі господарства: СФГ «Колос»,ТОВ ім. Мічуріна,СФГ «Барвінок».
????В порівнянні з минулим роком станом на сьогодні подано на поля на 1,2 млн куб.м більше. Наша головна насосна станція, за допомогою якої перекачується вода з р.Дністер (водозабір біля с.Паланка) працює цілодобово з максимальним навантаженням.
????❗️Кліматичні умови цього року –це високі температурні режими (місцями до 50 градусів), довготривала засуха зумовлюють використання ще більших об’ємів води, тому є перспектива для розвитку , є плани для збільшення подачі зрошувальної води.
????Така аномальна спека цього року ще раз доводить, що зрошення –це єдиний спосіб виростити гарний врожай на півдні України, родючі чорноземи без води не дають високі врожаї!Альтернативи зрошувальним системам немає.!