Паводкова ситуація у Карпатському регіоні вплинула на гідрологічну ситуацію в басейні нижнього Дністра і Дунаю.

?Рівень води в р. Дністер по водпосту Маяки за червень збільшився на 54 см та станом на 8.00 годину ранку 25 червня становив 144 см, з запасом до небезпечної позначки 4 см.

?Рівень води Турунчука по водпосту в с. Троїцьке за червень збільшився на 158 см та становить 195 см, запас до небезпечної позначки – 95 см.

?Рівень води Дністра по водпосту на РЗС Білгород-Дністровської ЗС за червень збільшився на 68 см та становить 75 см, запас до небезпечної позначки – 80см.

?Як показала ситуація попередні скиди з Дністровського водосховища (04.06. – 900 м3/с, та 17.06. – 900 м3/с) не забезпечили підняття рівнів до критичних позначок у нижній течії Дністра. Враховуючи тривалий період маловоддя попередні паводкові хвилі покращили водогосподарську ситуацію на Дністрі, але скид з Дністровського водосховища обсягом понад 2000 м3/с забезпечить підйом рівня в Турунчуку і на Дністрі до небезпечних позначок.

?Станом на 24.06. максимальний рівень Турунчука складав – 192 см, при небезпечній познацці 290, р. Дністер по в/п Маяки максимальний рівень склав – 140 см (24.06.) при небезпечній позначці – 148 см.

ℹ️Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор`я та нижнього Дунаю проінформувало про очікуваний значний підйом рівнів води на Дністрі
?головне управління ДСНС України в Одеській області, ?органи місцевої влади,
?прикордонну службу та інші зацікавлені організації.

Враховуючи, що Дністер є джерелом питного водопостачання мешканців Одеси та прилеглих районів БУВР річок Причорномор`я та нижнього Дунаю
поінформувало
?ТОВ “Інфокс” про можливий підйом рівня Дністра вище критичних позначок та про необхідність посиленого контролю за якістю води в період пропуску високих вод.

‼️Разом з цим звертаємо увагу на підйом рівнів води в річці Дунай: рівень річки збільшився, але до небезпечних позначок не досяг (на водопостах від Рені до Вилково запас до небезпечних позначок складає від 267 до 46 см). Рівень Дунаю досі залишається нижчим від рівнів води в Придунайських водосховищах.

На изображении может находиться: небо, дерево, облако, на улице, природа и вода

На изображении может находиться: небо, облако, на улице, природа и вода

Нет описания фото.