???? Вода для зрошення Білгород-Дністровської зрошувальної системи самоплином подається з р.Дністер до головної насосної станції по підводящому каналу довжиною 8,3 км. В голові підводящого каналу знаходиться РЗС ( рибозахисна споруда) , це унікальна гідротехнічна споруда , яка складається з сміттєутримуючих сіток та рибозахисних сіток.Систематично проводиться заміна касет та очистка сіток, для надійного захисту від потрапляння сміття та риби в підводящий канал. ✔️Далі дністровська вода подається до головної насосної станції та через систему каналів на поля сільгоспвиробників.
???????????????? Розташована гідротехнічна споруда РЗС на території Молдови, за використання земельної ділянки під гідротехнічними спорудами Білгород-Дністровське МУВГ сплачує щорічну орендну плату , згідно договорних умов.
????На території РЗС проведено прибирання території , побілку дерев, парканів.Для захисту будівлі РЗУ від підняття рівня води в р.Дністер , машиністи підготували мішки з піском , щоб швидко реагувати та захистити споруди.